KONELAB 20 / 20i

Analizor automat de biochimie clinică, Producător: Thermo Scientific - Finlanda

Konelab 20, 20i este destinat laboratoarelor clinice moderne de mărime medie pentru efectuarea atât a analizelor de rutină şi cât şi a celor speciale (proteine specifice). Analizorul este comandat de un program foarte dezvoltat, ceea ce îi conferă flexibilitate în operare şi posibilităţi multiple de prelucrare a datelor. Cantitatea mică de reactiv (120 - 200 µL) şi apă distilată utilizată, costurile reduse ale consumabilelor, respectiv fiabilitatea analizorului conduc la o economicitate deosebită în utilizare. Memorarea pe termen lung a calibrărilor, controalelor şi a rezultatelor dau posibilitatea urmăririi calităţii analizelor efectuate, fapt necesar acreditării.


Specificaţii tehnice:


Capacitatea:
În funcţie de încărcare şi de metodele de determinare a parametrilor, analizorul efectuează până la 200 teste fotometrice/oră . Analizorul echipat cu modul ISE (Konelab 20i) efectuează 200 teste fotometrice + 180 teste ISE/oră (modul ISE cu 3 parametrii: Na+, K+, Cl- sau Na+, K+, Li+). Este posibilă şi echiparea cu 4 electrozi (Na+, K+, Cl-, Li+) – astfel modulul ISE măsoară 240 teste/oră.

Probele:
Rotorul are 84 poziţii pentru probe, calibratori şi controale şi 5 poziţii de urgenţă. Identificarea probelor se  face cu cititorul integrat de coduri de bare.
Konelab 20 poate lucra din cupiţe de ser de 0.5 ml şi 2.0 ml, din tuburi de 5 ml şi 7 ml şi din tuburi de 10 ml  cu ajutorul unor segmenţi dedicaţi.
Tipul probei poate fi: ser, plasmă, urină, LCR; volum de probă: 1-120 μl, tipic 2-15 μl; pentru Na+, K+, Cl- - 50 μl.

Reactivii:
Rotorul cu răcire are 35 poziţii de reactivi. Reactivii sunt  identificaţi cu un cititor extern de coduri de bare. Este monitorizat încontinuu stabilitatea, valabilitatea, volumul rămas pentru fiecare reactiv în parte.
Volum de reactiv pipetat: 2-250 μl, tipic 120-200 μl. Pentru un test se pot programa până la 4 reactivi diferiţi.

Segmentele de reacţie:
Segmentele sunt de unică folosinţă, cu 12 celule de măsurare fiecare. Încărcat la maxim cu cuvete             (50 x 12 = 600 poziţii de măsurare), analizorul asigură o autonomie de aproximativ 3 ore de lucru. Temperatura de incubare şi măsurare este de 37°C.

Calibrarea:
Lineară, non-lineară sau cu bias. Calibrarea se poate face cu calibratori separaţi sau serii de diluţii efectuate automat dintr-un calibrator dat. Posibilitate de corecţie automată de bias.

Controlul de calitate:
QC în timp real, cu reguli multiple şi variabile (Westgard). Intervale admise de control programabile. Grafice QC şi rapoarte zilnice sau cumulate ce pot fi şi tipărite.

Gestiunea datelor:
Este efectuată de un calculator extern de comandă cu sistem de operare Windows XP Professional.
Programul de comandă are interfaţă grafică de utilizator. Introducerea datelor se poate face on-line, cu mouse, tastatură sau cititor de coduri de bare. Interfaţa este tradusă în mai multe limbi (inclusiv limba română).
Rapoartele cu rezultate, grupate pe pacienţi, pot fi tipărite pe o imprimantă locală sau de reţea. Tipărirea se poate face automat sau la cerere. Probele de urgenţă se tipăresc automat. Rezultatele patologice sunt marcate distinct. Sistemul permite conexiunea bidirecţională cu sistemul informatic LIS al laboratorului.

Cerinţe legate de mediu:
Alimentare: 100-240 V ± 10%, 50-60 Hz ± 5%, 300 W Konelab 20, 350 W Konelab 20i.
Apă distilată: consum tipic < 0.5 l/oră la capacitate maximă de lucru (din rezervoare interne), nefiind necesară conectarea aparatului la surse externe de apă.

Dimensiuni:
lăţime 80 cm, adâncine 79 cm, înălţime 115 cm, greutate 130 kg.Puteti cere de aici direct oferta noastră pentru acest produs!

Adresa Dvs. de e-mail:
Numele Dvs. şi Instituţia/Firma reprezentată,
obligatoriu! Daca doriţi să fiţi contactat mai rapid,
notaţi şi un nr. de telefon. Vă mulţumim!