Urised

ImageAnalizor profesional de urină
URISED este un analizor automat de sedimente pentru urină, care este capabil să detecteze diferite particule urinare găsite în sedimentul urinar. Evaluarea sedimentului urinar ia foarte mult timp, mai ales la pregătirea probei pentru citire şi pentru citirea sedimentului urinar pe microscop. Aparatul este conceput pentru ajuta laboratoarele care trebuie să evalueze zilnic sute de sedimente urinare in scopul scurtarii timpului de lucru. Un mare avantaj al acestui aparat este că poate să arhiveze nu numai rezultatele finale ,ci şi imginile obţinute la fiecare probă urinară. Pregătirea analizorului pentru efectuarea măsurării ne ia doar câteva minute. Pregătirea analizorului constă prin umplerea recipienţilor de apă distilată şi etanol, care se foloseşte pentru spălarea blocului de pipetare şi încărcarea celor 600 de cuvete de citire. Operatorul trebuie să incarce urinile pe aparat care se pun in eprubete după care se poate începe procesul de măsurare.
Procesul de măsurare este următorul: Eprubetele sunt transportate automat în poziţia de măsurare unde înainte de pipetare urina este omogenizată prin suflarea cîtorva bule de aer in urină. După omogenizare este pipetat 0.2 ml de urină în cuvetele speciale după care este centrifugat la 2000RPM 10 secunde, iar apoi citit cu microscopul care este încorporat în aparat. Se efectuează mai multe poze cer sunt evaluate automat de aparat. Aceste poze se pot evalua la urma lor şi de către utilizator. Mărirea imaginii corespunde cu o mărire de 400 X care este folosită şi în practica manuală. Toate imaginile sunt evaluate printr-un software de procesare al imaginii de înaltă calitate care este capabil să detecteze şi să clasifice următoarele particule urinare : RBC, WBC, WBCc, HYA, PAT, EPI, SRC, BAC, YEA, CRY (CaOxm, CaOxd), URI, TRI, MUC, SPRM.
La nevoie analizorul URISED se poate lega în serie cu cititorul de bandelete LabUMat şi atunci probele se transportă automat de la un analizor la altul cu ajutorul bandei de transport .

Caracteristici:

Parametrii determinaţi: RBC, WBC, WBCc, HYA, PAT, EPI, SRC, BAC, YEA, CRY, CaOxm, CaOxd, URI, TRI, MUC, SPRM.
Metoda de măsurare: citire prin microscop şi evaluarea imagini pritr-un soft special
Capacitate: 80 probe pe oră
Capacitatea memoriei: ultimele 1000 de probe
Microscop: 20X zoom optic
Centrifugă: 2000 Rotaţii pe minut
Volum probă necesar: Min 2 mL din care se foloseşte 0.2 mL
Pachete de cuvete: 50 cuvete / segment (se pot introduce maxim 12 segmen ţi)
Dimensiuni: 600x600x600 mm
Greutate: 58 kg
Sursa: 100-250 V, 50-60 Hz
Porturi: LAN, serial RS-232, USB
Periferii externe: Tastatura şi mouse PS2
Introducere ID pacient: Automat sau cod de bare
Temperatura de lucru: 5-30 °C
Umiditatea mediului ambient: 20-80 %
 
Aparatul se livrează în termen de 30 zile de la data depunerii comenzii sau î ncheierii contractului de livrare.
Termenul de garanţie este de 12 luni de la data punerii în funcţiune.
Service-ul în garanţie şi postgaranţie este asigurat de personalul propriu al CLINI-LAB.
Asigurăm consumabile şi piese de schimb pentru funcţionarea aparatului.

Image